Із приходом зими усім хочеться відчути святкову атмосферу! Погодьтесь, що настрій створюють дрібниці: запах мандаринів, ялинки, гаряче какао і, звісно ж, смачна випічка. Отож, давайте створювати святкову атмосферу вже зараз і приготуємо імбирні пряники. Це не лише смачно, але й сам процес приготування як своєрідна святкова артерапія і для дітей, і для дорослих.

Для приготування нам потрібно:  

БОРОШНО 400 г.
МЕД 100 г.
ЦУКОР (бажано коричневий, він додасть випічці гарного кольору) 100г.
ВЕРШКОВЕ МАСЛО 100 г.
ЯЙЦЯ 2 шт.
МЕЛЕНА КОРИЦЯ 1 ч.л.
МЕЛЕНИЙ ІМБИР 1 ч.л.
РОЗПУШУВАЧ ТІСТА 2 ч.л.
СІЛЬ дрібка

Приступаємо до приготування:

  1. Мед розтопіть у глибокому посуді (тільки не доводити до кипіння),
  2. Додайте у мед всі спеції та сіль, зніміть з вогню і ретельно перемішайте.
  3. Додайте до медової суміші масло і знову поставте на вогонь, щоб розчинилося.
  4. Додайте до меду соду, далі має з’явиться пінка. Добре перемішуйте, поки пінка не спаде. Зніміть з вогню.
  5. Окремо збийте яйця із цукром і влийте їх у медову суміш.
  6. Додайте частинами борошно і замісіть тісто.
  7. Загорніть тісто в харчову плівку та поставте його в холодильник від 1 години, можна на ніч.
  8. Розкачайте тісто завтовшки 3-5 мм, зробіть за допомогою формочок фігурки і викладіть їх на змащене олією або вистелене пергаментом деко.
  9. Випікайте імбирно-медові пряники протягом 7-10 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.

Готові пряники можна прикрасити глазур’ю або цукровою пудрою. Смакуйте випічку із молоком, какао або чаєм. Приємного приготування і смачного!