Всі види працевлаштування, за якими можна отримати німецьку візу

 

  1. Працевлаштування з дипломом про вищу освіту, визнаним у Німеччині, за спеціальністю відповідно до професійної кваліфікації – необхідний підписаний контракт або згода про прийом на роботу, а також Підтвердження кваліфікації (наприклад дипломи, сертифікати, трудова книжка) в оригіналі з перекладом та двома копіями, а також підтвердження про визнання Вашого диплому: → Чи прирівнюється Ваш іноземний диплом про вищу освіту до німецького та чи визнається Ваш вищий навчальний заклад у Німеччині, Ви можете перевірити у базі даних ANABIN: http://anabin.kmk.org/ – роздрукуйте інформацію стосовно Вашого вузу та спеціальності, вказаної у дипломі, та надайте при подачі документів у посольстві в двох екземплярах. Якщо Ваша спеціальність не відмічена пунктом entspricht (пер. відповідає) та/або вуз не занесений в базу даних в статусі H+, Вам потрібно спочатку подати запит на їх визнання до центрального відомства з питань іноземної освіти в Німеччині (ZAB – Zentralstelle für ausländisches Bildungswesen). (http://anabin.kmk.org/no_cache/filter/anerkennungs-undberatungsstellen-in-deutschland.html). → Відповідність документів про професійну освіту до аналогічних німецьких має бути підтверджена компетентним відомством у Німеччині, яке займається визнанням професійної освіти. Докладну інформацію Ви можете знайти за адресою: www.anerkennung-in-deutschland.de

 

  1. Блакитна картка    Більше про блакитну карту читати

 

  1. Керівні кадри (керівники підприємств, прокуристи тощо)

 

  1. Фахівці та провідні службовці одного із підприємств-резидентів у Німеччині

 

  1. Виконання роботи відповідно до професійної кваліфікації в одній із спеціальностей, набутих в процесі професійної освіти, визнаних на державному рівні або аналогічно регламентованих

 

  1. Виробнича кваліфікована професійна підготовка – необхідний підписаний договір про проходження практики та професійної підготовки. У контракті повинні бути вказані точні дані запланованої діяльності: вид, зміст, тривалість, кількість робочих годин, місце роботи та розмір заробітної плати. Якщо договір не містить інформацію про зміст практики або професійної підготовки, то потрібно мати їх окремий план. А також дипломи, свідоцтва, трудова книжка та підтвердження знання мови для проходження практики (щонайменше рівень А2) з перекладом на німецьку мову.

 

  1. Практика в рамках підвищення кваліфікації

 

  1. Визнання професійної кваліфікації, здобутої за кордоном

 

  1. Обмін кадрами в міжнародній компанії

 

  1. Картка ICT для тимчасового трансферу всередині підприємства

 

  1. Участь у добровільній службі. Необхідний контракт/ угода або конкретна пропозиція щодо добровільної служби в оригіналі та з двома копіями щонайменше з наступними даними: чітке зазначення учасників договору · початок та термін дії договору · інформація щодо виду добровільної служби · вид запланованої діяльності · місце роботи та розмір оплати · договір або угода повинні бути підписані в оригіналі усіма учасниками (основна організація/місце праці/волонтер). Якщо на момент подачі заяви подається тільки пропозиція, то договір або угоду потрібно надати при отриманні візи.

 

  1. Професійні спортсмени

 

  1. Фотомоделі, манекещики та інші видидіяльності в рекламному бізнесі

 

  1. Моряки внутрішніх вод

 

  1. Митці за контрактом

 

  1. Митці за контрактом, які час від часу здійснюють виступи з номерами програм

 

  1. Фрілансери (особливо митці)

 

  1. Підприємницька діяльність – необхідний   бізнес-план, який включає в себе наступні пункти: План капіталовкладень та фінансування · Висвітлення профілю фірми · Маркетингова стратегія та планування прибутків · При необхідності, додаткові дані щодо запланованої кількості робочих місць та місць для здобуття освіти · Пояснення щодо позитивного впливу даного проекту на сферу інновації та дослідження Вказані у бізнес-плані дані щодо запланованого фінансування повинні бути підтверджені відповідними документами.

 

  1. Наукові співробітники та запрошені науковці

 

  • Науковці вищих навчальних закладів та науково-дослідних установ, які будуть займатися науковою діяльністю в Німеччині;
  • Вчені, інженери, техніки в якості технічного персоналу в складі дослідницької групи під керівництвом вченого, які будуть працювати на запрошення вищих навчальних закладів, державно-правових дослідних установ, або громадських організацій з приватною формою власності, які фінансуються переважно з державних коштів приймаючої країни;
  • Дослідники, які можуть надати (пред’явити) підтвердження про визнання відповідної науково-дослідної установи Федеральним відомством з питань міграції та біженців, а також трудова угода між дослідником та науково-дослідною установою.

 

  1. Працевлаштування у якості Au-Pair
[et_pb_text _builder_version="3.23.3" text_text_shadow_horizontal_length="text_text_shadow_style,%91object Object%93" text_text_shadow_horizontal_length_tablet="0px" text_text_shadow_vertical_length="text_text_shadow_style,%91object Object%93" text_text_shadow_vertical_length_tablet="0px" text_text_shadow_blur_strength="text_text_shadow_style,%91object Object%93" text_text_shadow_blur_strength_tablet="1px"

Pin It on Pinterest

Share This