Із приходом зими усім хочеться відчути святкову атмосферу! Погодьтесь, що настрій створюють дрібниці: запах мандаринів, ялинки, гаряче какао і, звісно ж, смачна випічка. Отож, давайте створювати святкову атмосферу вже зараз і приготуємо імбирні пряники. Це не лише смачно, але й сам процес приготування як своєрідна святкова артерапія і для дітей, і для дорослих.
Для приготування нам потрібно:
БОРОШНО | 400 г. |
МЕД | 100 г. |
ЦУКОР (бажано коричневий, він додасть випічці гарного кольору) | 100г. |
ВЕРШКОВЕ МАСЛО | 100 г. |
ЯЙЦЯ | 2 шт. |
МЕЛЕНА КОРИЦЯ | 1 ч.л. |
МЕЛЕНИЙ ІМБИР | 1 ч.л. |
РОЗПУШУВАЧ ТІСТА | 2 ч.л. |
СІЛЬ | дрібка |
Приступаємо до приготування:
- Мед розтопіть у глибокому посуді (тільки не доводити до кипіння),
- Додайте у мед всі спеції та сіль, зніміть з вогню і ретельно перемішайте.
- Додайте до медової суміші масло і знову поставте на вогонь, щоб розчинилося.
- Додайте до меду соду, далі має з’явиться пінка. Добре перемішуйте, поки пінка не спаде. Зніміть з вогню.
- Окремо збийте яйця із цукром і влийте їх у медову суміш.
- Додайте частинами борошно і замісіть тісто.
- Загорніть тісто в харчову плівку та поставте його в холодильник від 1 години, можна на ніч.
- Розкачайте тісто завтовшки 3-5 мм, зробіть за допомогою формочок фігурки і викладіть їх на змащене олією або вистелене пергаментом деко.
- Випікайте імбирно-медові пряники протягом 7-10 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.
Готові пряники можна прикрасити глазур’ю або цукровою пудрою. Смакуйте випічку із молоком, какао або чаєм. Приємного приготування і смачного!